Ibrahimović na spisku reprezentacije: Pozvan da “sruši” Španiju

02.11.2021. | 20:16

Bliže nam se ponovo utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a ovog novembra gledaćemo rasplete u grupnoj fazi evropskih kvalifikacija.

I dok Srbija bude igrala svoje “finale” protiv Portugala u Lisabonu (14. novembra), Šveđani će svoj odlučujući meč igrati protiv Španije – i to sa Zlatanom Ibrahimovićem u timu!

Naime, Švedska se nalazi blizu plasmana na Mundijal, pošto su trenutno u idealnoj situaciji. Na dva kola do kraja imaju dva boda više pa bi uz remi u Španiji i pobjedu nad Gruzijom napravili senzaciju.

A da tu senzaciju ostvare, pomoći će im Ibrahimović, koji se našao na najnovijem spisku selektora Švedske Janea Andersona.

Ibrahimović je za Švedsku debitovao prije više od 20 godina, a do sada je upisao 118 nastupa za nacionalni tim. Sada bi sa punih 40 godina mogao da pomogne ekipi da se preko Španije plasiraju na Mundijal, a “crvenu furiju” pošalju u baraž.

Ali neće on biti jedini koji će prijetiti – tu su i Dejan Kuluševski, Aleksander Isak, Emil Forsberg…  Ako uspiju da izdrže, ko zna, možda krajem 2022. budemo gledali 41-godišnjeg Ibrahimovića na Svjetskom prvenstvu.