Iako su osvojili bronzu, a ne zlato: Rekordna zarada u karijerama srpskih basketaša

Srpski basket tim koji su činili Dušan Domović-Bulut, Aleksandar Ratkov, Dejan Majstorović i Mihailo Vasić osvojio je po 50.000 evra za svakog člana što je nagrada koja inače pripada svakome ko osvoji bronzano odličje na ovim Olimpijskim igrama.

Podsjećanja radi, oni su u polufinalu doživjeli šokantan poraz od Ruskog olimpijskog komiteta, koji su savladali tokom jučerašnjeg dana u grupi rezultatom 21:10. Oni su uzvratili istom mjerom i istim rezultatom, da bi potom srpske momke u borbi za bronzu sačekala Belgija, koju su dobili prilično lako.
Nagrade na turnirima na kojima srpski basketaši učestvuju uglavnom iznose oko 50.000 evra i to za čitavu ekipu, što kada se podijeli na nekoliko dijelova iznosi oko 10.000 evra po članu. To će automatski reći da je nagrada koju su osvojili za medalju na ovim Olimpijskim igrama možda i najveća u karijeri.
Za osvajanje bronaznog odličja po propisima Vlade Srbije svakom od basketaša pripašće i nacionalna penzija u visini dva puta prosječne mjesečne zarade. To će reći da će Domović-Bulut, Ratkov, Majstorović i Vasić počevši od 40. godine života svakog mjeseca primati po oko 130.000 dinara.
Sve u svemu, uz veliki uspjeh koji i radost koju su donijeli ušavši u legendu, srpski basketaši su dobili i zaslužene nagrade koje će im omogućiti lagodniji život u budućnosti, piše Telegraf.

Ostavite komentar: