Iako je u potpunosti vakcinisan: Rubljov pozitivan na koronu

27.12.2021. | 08:24

Jedan od najboljih tenisera svijeta Andrej Rubljov je kasno sinoć objavio da je pozitivan na koronavirus iako je u potpunosti vakcinisan, te je poslao poruku kako je zabrinut zbog toga.

“Zdravo svima. Želim podijeliti neke novosti s vama. Trenutno se nalazim u Barceloni i, na nesreću, sam testiran pozitivno na koronu. Imam minimalne simptome. U izolaciji sam i pratim sve protokole pod nadzorom ljekara”, obavijestio je svoje navijače Rus, a potom istakao svoju zabrinutost, prenosi Klix.ba.

“Kao što znate, potpuno sam vakcinisan i pripremao sam se za ATP Cup i Australian Open. Sada se moram oporaviti i ići ću u Melbourne samo kada to bude sigurno za sve. Veoma sam uznemiren i zabrinut zbog ovoga što se dešava. Molim vas, čuvajte sebe i ljude oko vas. Vratit ću se na teren što je prije moguće”, poručio je Rubljev.

 

Peti teniser svijeta je trebao danas da otputuje u Australiju gdje je sa Daniilom Medvedevom trebalo predvoditi Rusiju na ATP Cupu u Sydneyju, no moraće propustiti taj turnir. No, trebao bi biti spreman za Australian Open.