Iako im je nanio jedan od najtežih poraza u istoriji: Bajern za trenera želi bivšeg dželata

20.02.2024. | 15:25

Iako je najavljeno da će Tomas Tuhel ostati trener Bajerna do kraja sezone, u bavarskom klubu razmišljaju o privremenim alternativima, a jedno ime je apsolutno iznenađujuće.

Kako javlja ugledni novinar njemačkog Skaj Sporta, Florian Pletenberg, Bajern razmišlja o Ole Gunaru Solskeru kao potencijalnom privremenom rješenju.

Bivši menadžer Mančester Junajteda trenutno je bez angažmana i spreman je započeti novi projekt, a sportski dikretor Bajerna Kristof Frojnd navodno godinama prati norveškog stručnjaka.

Ipak, veliko je pitanje kako bi navijači Bajerna reagovali na eventualni dolazak Solskera, jer je riječ o čovjeku koji je Bavarcima nanio najbolniji poraz u istoriji.

Naravno, riječ je o čuvenom finalu Lige prvaka 1999. godine kada je Bajern vodio protiv Mančester Junajteda sve do finiša rezultatom 1:0, a potom su Crveni đavoli preokrenuli golovima Tedija Šeringema u 91. i Ole Gunara Solskera u 93. minuti.

Solsker je bez kluba od otkaza na Old Trafordu 2021. godine, a trenutno je zaposlen kao tehnički posmatrač UEFA-e, prisustvuje utakmicama Lige prvaka i daje izvještaje.