I karting i bezbjednost u saobraćaju: AMKK “Borac” obradovao mališane FOTO

05.08.2021. | 11:43

Proteklih mjeseci AMKK „BORAC“ Banja Luka tradicionalno je bio je organizator škole bezbjednosti saobraćaja i škole kartinga za najmlađe uzraste.

Mališani su imali priliku da se upoznaju sa osnovama bezbjednosti saobraćaja prilagođenim njihovom uzrastu, koja se prevashodno odnosi na bezbjedan prelazak ulice, vožnju biciklom, kretanje i osnovna pravila u saobraćaju.
Posebno interesantno za mališane bilo je upoznavanje sa karting sportom, pa su tako saznali kako je i kada nastao karting, ali i kako se vozi.
„Ovo je jedna od naših najvažnijih aktivnosti, koja traje više od jedne decenije, a dosad smo obučili više od 4.500 djece. Moramo da se zahvalimo Gradu Banjaluka, Auto-moto savezu Republike Srpske, kao i Ministarstvu porodice, omladine i sporta koji podržavaju školu saobraćaja i kartinga sve ove godine. nadam se da će tako biti i ubuduće”, kaže Bojan Zorić, predsjednik Skupštine AMKK “Borac” iz Banjaluke.
Završnica škole saobraćaja i škole kartinga upriličena je na Kartodromu u Zalužanima,  a pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport, Marko Đuran, dodijelio je i diplome i prigodne poklone.
AMKK „Borac” Banja Luka kao jedan od najtrofejnih klubova iz auto i karting sporta, nastavlja sa aktivnostima i takmičenjem na Šampionatu BiH i Otvorenom prvenstvu Republike Srpske.
Iz kluba poručuju da su svi građani dobrodošli da se oprobaju u karting vožnji.