I dalje u borbi za finalni turnir: Igokea večeras igra protiv San Pablo Burgosa

01.04.2021. | 12:34

Košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca večeras igra protiv San Pablo Burgose u okviru petog kola FIBA Lige šampiona.

Ekipa iz Aleksandrovca slavila je u meču u utorak, 30. marta, kao formalni domaćin, a večeras od 18.30 će se ponovo sastati sa San Pablo Burgosom i opet je potrebna pobjeda. Oba meča igraju se u Španiji jer su u redovnom terminu, kada je španski tim trebao da gostuje u Laktašima imao nekoliko igrača zaraženih virusom korona. Tada je pao dogovor klubova da oba susreta budu odigrana u prelijepoj dvorani Španaca.

Prije dva dana su igrači Igokee, iako umorni od putovanja, uspjeli da iznenade domaćina, inače aktuelnog osvajača FIBA Lige šampiona, da ga pobijede i nanesu mu prvi poraz u Top 16 fazi, a tek drugi tokom cijele sezone u ovom takmičenju. Entoni Klemons je donio taj trijumf, mada je Igokea bila bolja dobrim dijelom utakmice, ali je španski tim uveo meč u dramatičnu završnicu iz koje je kao pobjednik izašao tim Dragana Bajića.

Večeras će ponovo odmjeriti snage na istom mjestu i opet Igosima treba trijumf da bi ostali u konkurenciji za plasman na završni turnir osam najboljih ekipa. San Pablo Burgos i Tenerife trenutno imaju učinak od tri pobjede i jednog poraza, dok Igokea ima dva trijumfa i dva poraza, oba od Tenerifa.

I nema šta, biće potrebna možda još bolja partija pulena Dragana Bajića da bi se dva puta u dva dana položio na leđa tim koji brani trofej, ali i koji odlično igra u španskoj ACB ligi, gdje su na petom mjestu tabele. Klemons je poenterski predvodio Igokeu u tom prvom susretu, a večeras će morati da budu još bolji Marko Jošilo, Edin Atić, Stefan Pot, Nikola Jovanović, DŽeki Karmajkl i drugovi ako se želi do nove pobjede.