I Beker brani Novaka

27.06.2020. | 10:23

Legendarni njemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker rekao je da ne treba kritikovati prvog tenisera svijeta zbog organizacije Adria tura u Beogradu i Zadru, koji je prekinut nakon što je ustanovljeno da je nekoliko tenisera bilo pozitivno na korona virus.

Nakon otkazivanja humanitarnog turnira u Noletovoj organizaciji, stiglo je mnogo kritika na račun srpskog tenisera, ali ima i onih koji su stali uz njega.

– Taj spektakl je imao plemenitu svrhu, želim da odbranim Novaka. Mislim da su kritike na njegov račun nepravedne. Razlog zbog kojeg su se svi ti teniseri pojavili na turniru bio je plemenit – rekao je Beker, a prenosi Sportklub.

– Saglasan sam sa tim da žurke i košarkaška utakmica možda nisu bili potrebni, ali čak i sa 30 godina sam volio da izađem i zabavim se sa prijateljima. Ne opravdavam incident, ali razumijem njihovo iskušenje. Sada treba da se nadamo da svi zaraženi nemaju nikakve ozbiljnije posljedice i simptome. Ubijeđen sam da će se svi oni, baš kao i tenis uskoro oporaviti – dodao je Beker.