Huventud zatrpao koš Partizana i ostavio ga bez prvog mjesta

02.02.2022. | 23:25

Košarkaši Partizana poraženi su od Huventuda u Badaloni rezultatom 92:84 (16:27, 25:15, 28:17, 23:25) u meču 12. kola Evrokupa.

Izabranici Željka Obradovića su se tako značajno udaljili od željenog prvog mjesta na tabeli grupe A.

Sada crno-bijeli imaju osam pobjeda i četiri poraza, baš kao i Lokomotiva, naspram španskog tima koji ima skor 10-2 i bolji međusobni skor.

Huventud je ovaj meč dobio na igru u ritmu, odličnim šutem za tri poena i njima čuvenim pritiskom na protivnika, sudije, publiku…

Iako je Partizan od samog starta zaigrao sa ogromnom energijom kojom je neutralisao domaće igrače i, ponajviše, pritisak sa tribina.

Čim bi ta energija malo opala, tas na vagi išao je na stranu Huventuda, što je ujedno i bila priča prvog poluvremena.Prvih sedam poena na meču postigao je Rodions Kuruc, a Matijas Lesor je donosio prevagu sa nekoliko pogodaka uz faul i dominacijom pod oba obruča.

Potom je i Kevin Panter preuzeo “ključeve” igre u svoje ruke i već do kraja prve četvrtine razlika je bila dvocifrena.

Huventud je zaigrao oštrije i na ivici faula na startu druge dionice, ali je Partizan preko Zeka Ledeja i opet Lesora otišao na maksimalnih 15.

Ipak, popustili su crno-bijeli i vrlo brzo dozvolili domaćima da se raspucaju, prije svih Pau Ribas za tri poena, te da već do kraja poluvremena preokrenu rezultat.

Partizan je samo u drugoj dionici imao osam izgubljenih lopti, što je apostrofirao i Željko Obradović u pauzi, pa se na veliki odmor otišlo sa minimalnih 42:41 u korist crno-bijelih.

Odlično je srpski tim otvorio drugi dio, trojkom Nemanje Dangubića, ali je i tih 4 vrlo brzo prosuo i poklekao pod naletima agresivnog domaćeg tima.

Kako je meč odmicao, ta agresivnost je bivala sve veća, ali je nekako Partizan konstantno bio u utakmici i rezultatskom priključku.

Sve dok ni sudije nisu pogubile konce sa nekoliko spornih sudijskih odluka i gledanjima snimka od po nekoliko minuta.

Ako jeste ubijalo ritam Partizana, nije Huventuda, čiji su šuteri u posljednjih 15-ak minuta potpuno zasuli koš rivala i na kraju meč završili sa čak 16 pogođenih trojki.

Od toga, nekoliko posljednjih je bilo zaista nevjerovatno za vidjeti u izvedbi Giljema Vivesa, na isteku napada i sa jedne noge u stilu Huana Karlosa Navara.

Na kraju je Partizan ubjedljivo poražen i moraće da se bori za drugo mjesto sa Lokomotivom sa kojom je trenutno izjednačen na tabeli grupe A Evrokupa.

Epitet najefikasnijeg igrača susreta podijelili su Panter i Vilis sa po 19 postignutih poena, piše “B92”.

U ekipi Partizana Lesor je dodao 18 poena i osam skokova, a Ledej 15 poena uz šest uhvaćenih lopti.

Pobjednički tim imao je više dvocifrenih igrača: Ribas sa 15, Pol sa 13, Birgander 12 i Vives 11 poena.