Huligani palili srpske zastave u hrvatskom derbiju: Oglasio se klub iz Republike Srpske FOTO

22.10.2022. | 12:00

Sada već tradicionalno ustaško orgijanje na utakmicama hrvatskih klubova ponovo je doživjelo vrhunac na derbiju Hajduka i Dinama u Splitu gdje su širom tribina paljenje srpske zastave, a zbog jednog momenta oglasio se i klub iz Republike Srpske koji je naveo da mu je ukradena zastava sa stadiona.

Tim iz Omarske je saopštio da je poslije jednog meča nestala ogromna zastava koja je bila dio redovne koreografije na stadionu, te da im nije jasno kako je uspela da završi u Splitu.
“Naša velika zastava na kojoj je pisalo OMARSKA, duga preko 20 metara je jedno vrijeme bila izložena na ogradi stadiona. Par dana poslije utakmice protiv Sutjeske, primijećeno je da zastave nema. Kako su je mnogi nosili na razne utakmice, mislili smo da je kod nekoga i da će je vratiti. Ali večeras se pojavljuje snimak kako su paljene zastave na utakmici Hajduk – Dinamo u Splitu, a među njima je zapaljena i naša zastava. Međunarodni skandal, koji će u narednim danima imati svoj epilog. Kako nam dolazi mnogo upita, smatrali smo da nam je dužnost da vas obavijestimo”, saopštii su iz Omarske putem Fejsbuka.

Meč u Dalmaciji je završio 1:1, ali je nevjerovatno da niko sa evropskih instanci ne reaguje na prvostepene rasističke ispade u skoro svakoj nešto bitnijoj utakmici Dinama i Hajduka na svakom polju.