Hrvatski teniser nakon poraza otkrio šta je rekao Đokoviću: Ne idem samo skinuti gaće

04.09.2023. | 08:59

Borna Gojo kaže da je stadion “Artur Eš” na susretu sa Novakom Đokovićem ostavio utisak na njega, da bi potom otkrio i šta je poručio srpskom teniseru na mreži.

On nije mogao da naudi srpskom asu u osmini finala US opena i poražen je sa 6:2, 7:5, 6:4.

– Prvi set je očigledno da sam se mučio, kada sam izašao na centralni teren prvi put u karijeri, bez treninga, imao sam problema da vidim lopticu. U drugom ne kažem da bih osvojio set, ali sam imao 3:0 – rekao je Gojo i dodao.

– Nije zabavno (igrati protiv Novaka prim. aut). Da sam igrao bolje nego što jesam i on bi vjerovatno. Trebalo je neko vrijeme da se prilagodim terenu, da pogodim polje. Bilo je sve ok, veoma kul iskustvo. Razmišljao sam od gema od gema. Ako razmišljate o tome da ćete dobiti u tri seta… Definitivno, kada igrate meč ovakve težine na drugom Grend slemu, ne vidite šta bi trebalo da uradite i vidio sam kako bi morao da unaprijedim igru. Jeste da bi trebalo da se unaprijedi fizička sprema, nije lako iz kvalifikacija da se igra ovoliko, već mi je druga nedjelja. Imam šta da unaprijedim, to me čini srećnim, znam da mogu da budem bolji igrač i da otežam ovakvim igračima – istakao je.

Na tribinama je bilo gotovo 20.000 ljudi.

– Rekao sam sebi: ’O sr*nj*e, prevelik je stadion’. Malo sam pogledao okolo, pričao sam sa prijateljima da mi je san da igram u Njujorku u noćnom turniru. Volim noći – kaže hrvatski teniser.

– Da sam mogao fizički, stajao bih sedam sati tamo. Uživam u tome. Ne mogu reći da jesam, da sam se drugačija pripremao, rekao sam sebi da ću dati sve od sebe. Ne idem samo skinuti gaće, da uzmem dva gema i idem kući. Dao sam što sam mogao. Gojo je otkrio šta je kazao Novaku prilikom pozdravljanja na mreži.

-On je meni čestitao na mreži, ja sam mu rekao da osvoji.

Pred Gojom je nastup u Dejvis kupu u Splitu gdje će braniti boje Hrvatske, navodi B92.

– Najbolje dvije sedmice, da mi je neko rekao prije turnira, potpisao bih. Stvarno sam srećan što sam uzeo među 100. Dosta sam slomljen, došao sam u Los Kabos pre 5-6 sedmica. Ne osjećam se super sad i sve boli, ali idem što prije kući i da vidim šta i kako. Ide Dejvis kup u Splitu što će biti nešto posebno za mene, biću tamo 150 odsto. To je moj Artur Eš – zaključio je Gojo.

Oznake: Đoković, Hrvat, Poraz, Tenis