Hrvatski fudbaleri slavili uz Tompsona: Pogledajte šta pjevaju VIDEO

11.12.2022. | 18:11

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva savladala Brazil poslije boljeg izvođenja penala, a sada je isplivao skandalozan snimak slavlja nakon te velike pobjede.

Na snimku se vidi kako Hrvati slave za stolom i pjevaju “Oj Zagoro, lijepa li si, Slavonijo, zlatna ti si, Herceg-Bosno, srce ponosno”, što su stihovi pjesme “Lijepa li si” Marka Perkovića Tompsona.

U toj pjesmi se pominju Zagora, Slavonija, Herceg-Bosna, Lika, Velebit, Dalmacija, Istra i Zagorje, stoje stihovi “podignimo sve tri boje, zagrlimo se pred svima, neka vide da nas ima” očigledno aludirajući da su to sve zemlje na koje Hrvatska polaže pravo.

 

Marko Perković Tompson je poznati hrvatski pjevač koji je prije svega popularan u desničarskim krugovima i poznat je po proustaškim stavovima i pjesmama koje veličaju “Bljesak”, “Oluju” i progon Srba iz Hrvatske devedesetih godina., piše “Mondo“.

Nije ovo prvi put da Hrvati slave uz Tompsona, pa je tako ovaj pjevač pjevao na dočeku reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine kada su Hrvati bili drugi i kada su poraženi od Francuske u finalu.

Oznake: Hrvatska, Tompson