Hrvatska u finišu došla do pobjede protiv Švedske

11.10.2020. | 20:21

Fudbalska reprezentacija Hrvatske slavila je protiv Švedske u meču 3. kola Lige nacija na svom Maksimiru rezultatom 2:1.

Hrvati su u vođstvo stigli u 32. minuti kada je Vlašić pogodio za 1:0, a da se Šveđani neće predati, bilo je jasno u 66. minuti kada je Berg pogodio za 1:1.

Ipak, Hrvati su opet dodali u brzinu više i do novog gola, a na kraju će se ispostaviti i pobjede stigli su u 84. minuti kada Kramarić pogađa za 2:1. Treba reći da je napadač Hoffenheima u igru ušao samo devet minuta prije nego je Vatrenima donio pobjedu.

Hrvatska nakon ove pobjede ima tri osvojena boda u svojoj grupi, a u drugom meču ovog kola sastaju se Francuska i Portugal, ekipe koje su ostvarile po dvije pobjede.

U ostalim mečevima, Engleska je nekon preokreta pobijedila Belgiju sa 2:1, dok je Finska u Ligi B na svom terenu bila bolja od Bugarske sa 2:0. Norvežani su bili bolji od Rumunije sa 4:0.

U Ligi C odigrana su tri susreta i svi su završeni bez pobjednika. Jermenija je igrala 2:2 sa Gruzijom na svom terenu, Estonija sa Sjevernom Makedonijom 3:3, dok je meč između Litvanije i Bjelorusije završen rezultatom 2:2.

Svi rezultati utakmica koje su počele u 18 sati:

Engelska – Belgija 2:1
Hrvatska – Švedska 2:1
Finska – Bugarska 2:0
Norveška – Rumunija 4:0
Jermenija – Gruzija 2:2
Estonija – Sjeverna Makedonija 3:3
Litvanija – Bjelorusija 2:2