Hrvati se propisno obrukali: Bez svečanog dočeka za zlatne vaterploiste

20.02.2024. | 14:00

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je nakon osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi juče gostovala u Banskim dvorima kod hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Međutim, doček pred nacijom i fanovima je izostao, zbog čega je nastalo orgomno negodovanje sa svih strana.

Zbog nepoštovanja sportista oglasio se legendarni vaterpolista Dubravko Šimenc :

– Kao rođeni Zagrepčanin, a tek onda kao bivši vaterpolista, reprezentativac, olimpijac, izvinjavam se selektoru Ivici Tucku, njegovom stručnom štabu, svim igračima i predsjedniku Saveza na sramotnom činu Grada Zagreba, glavnog grada svih Hrvatica i Hrvata, u domovini i dijaspori, na ignoriranju organizacije dočeka povodom dočeka svjetskih vaterpolo šampiona iz Dohe. Mene je sramota! Zar vam nije žao tih momaka? Možda samo sanjam ružni san ili… -napisao je slavni vaterpolista na Fejsbuku, a sličnim tonom oglasile su se i ostale legende hrvatskog vaterpola.

Grad Zagreb se obrukao, ali će svoje šampione dočekati Dubrovnik, Split, Šibenik…

– Ako sam ja primio 3500-4000 poruka, onda možete zamisliti koliki je odjek u javnosti. Meni je žao zbog ljudi koji žele pozdraviti momke – prokomentarisao je selektor Tucak izostanak dočeka u glavnom gradu Hrvatske.

Hrvatska je ove godine u razmaku od manje od mjesec dana osvojila srebro na Evropskom prvenstvu i zlato na Svjetskom šampionatu, prenosi Sportal.