Hrvati se ponadali, “azuri” ugasili nadu

06.09.2022. | 23:07

Košarkaši Italije pobijedili su Hrvatsku sa 81:76 (22:17, 20:17, 13:25, 26:17) u 4. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu, pa je moguć balkanski klasik već u osmini finala.

Računica govori da je moguć okršaj Srbije i Hrvatske. Naša selekcija će po svemu sudeći kao prvoplasirana završiti u grupi D (da bi se to desilo potrebno je da “orlovi” pobjede Poljsku). Sa druge strage “vatreni” nakon poraza od “azura” imaju učinak 2-2 i postoji velika vjerovatnoća da će četvrti proći kroz cilj. To će se dogoditi ukoliko izgube posljednji meč.

Izabranici Damira Mulaomerovića u posljednjem kolu igraju protiv Ukrajine. U slučaju pobjede mogao bi da se napravi krug između njih, Ukrajine i Italije koja u 5. rundi ima lak zadatak u vidu Velike Britanije.

Tada bi morala da radi matematika pošto bi sve tri selekcije imale učinak 3-2. Tek tada će biti poznato ko će biti četvrti i ko će na megdan “orlovima”.

Što se tiče utakmice sa Italijom bila je veoma uzbudljiva i riješena je u neizvjesnoj završnici. “Azuri” su bolje odigrali prvih 20 minuta kada su stekli prednost od osam razlike – 42:34.

Ipak, “vatreni” su se vratili u meč sjajnom igrom u trećem kvartalu koji su dobili sa 13:25. Četvrta četvrtina protekla je u velikoj borbi, ali Italija je bila bolja u finišu susreta i upisala je važan trijumf.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bili su Nikolo Meli i Simone Fontekio sa po 19 poena. Na drugoj strani najviše se istakao Bojan Bogdanović sa 27, pratio ga je Ivica Zubac sa 13.