Hrvat osvojio Rolan Garos pa osuo paljbu po organizatorima: Imam nešto da kažem

11.06.2023. | 11:20

Hrvatski teniser Ivan Dodig (38) osvojio je novu titulu na Rolan Garosu pošto je zajedno u dublu sa Ostinom Krajičekom (SAD, 32) savladao belgijski par Sander Žile – Joran Filegen (6:3, 6:1), da bi potom održao potpuno netipičan pobjednički govor.

Navikli smo da se teniseri tada obično zahvaljuju svima – sve do samih organizatora – međutim, Dodig je bio toliko kivan zbog svega što je doživio u prethodne dvije nedjelje da nije htio da baš svima kaže “hvala”.

Zahvalio se Ivan Dodig supruzi, sinovima, treneru, porodici, stručnom štabu, navijačima i svima koji su bili uz njega, a potom se obrušio na organizatore dok je držao mikrofon i gledao ka ložama…

“Imam još nešto važno da kažem. Ja sam četiri puta osvajao Rolan Garos i imam ukupno sedam Gren slem titula, ali danas sam ipak jako tužan. Svi se pitate zašto? Zato što nisam dobio tretman koji zaslužujem kao svaki sportista, a to znači da svi igrači treba da budemo jednaki kada se takmičimo”, rekao je bez dlake na jeziku Dodig i objasnio je šta je problem:

“Jako sam tužan što moram ovo da vam pričam, ali ja sam 15 dana na turnir dolazio taksijem. Sjedio sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrijavanje s partnerom jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osjećao sam se kao turista u Parizu. Ali, danas sam četvrti put osvojio Rolan Garos i ovaj turnir zaslužuje da tretira svakog igrača i svakog svog pobjednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sljedeće godine napraviti bolji posao”.

Hrvatski teniser je inače svoje nezadovoljstvo izražavao i prije samog finala, na Twitteru je napisao da mu je ovo “najgore iskustvo u životu”, dok se takođe žalio što nije mogao da dobije službeni prevoz i umjesto toga je koristio taksi, kao da je najobičniji turista u Parizu.

Inače, prethodno je 2015. godine osvojio Rolan Garos sa Marselom Melom, dok ima i pehar sa Australijan opena sa Filipom Polašekom.

Četiri Grend slema osvojio je i u miks-dublu, od toga dva na Rolan Garosu 2018. i 2019.