Holandija u osmini finala EP: Austrija nemoćna u Amsterdamu

17.06.2021. | 23:01

Fudbaleri Holandije pobijedili su Austriju 2:0 u drugom kolu grupe C Evropskog prvenstva. Ovim trijumfom „lale“ su obezbijedile plasman u nokaut fazu takmičenja.

Izabranici Frenka de Bura odigrali su jako dobru utakmicu i bez problema došli su do šestog boda u dvije utakmice. Golove za Holandiju postigli su Memfis Depaj sa bijele tačke i Denzel Damfris u drugom poluvremenu.

Holandiju u posljednjem kolu čeka utakmica sa Sjevernom Makedonijom, dok Austrija igra sa Ukrajinom u utakmici koja će odlučiti putnika u narednu fazu.

Domaći fudbaleri odlično su otvorili utakmicu. Već u 11. minutu Alaba je srušio Damfrisa i arbitar je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Memfis Depaj i jakim udarcem poslao je loptu iza leđa golmana Austrije.

Austrija je bila nemoćna u prvom periodu igre, rijetko su dolazili do protivničkog kaznenog prostora i uglavnom se igralo na njihovoj polovini, piše “Sputnik”.

U 40. minutu Memfis Depaj propustio je veliku šansu da duplira prednost. Iz sjajne pozicije šutirao je preko gola i propala je velika prilika.

Na poluvreme se otišlo minimalnom prednošću domaće reprezentacije.

Ni u nastavku duela Austrijanci nisu briljirali, bili su potpuno nemoćni, blijedi i Holanđani su to iskoristili da novim pogotkom riješe pitanje pobjednika.

Strijelac pogotka bio je sjajni desni bek Denzel Damfris kom je nesebično loptu dodao Doni Malen.

Uskoro opširnije…