Hofenhajm dolazi u Beograd: Zvezda ide po proljeće u Evropi i prvo mjesto u grupi

03.12.2020. | 08:04

Fudbaleri Crvene zvezde večeras ne igraju samo za ovjeru plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope, nego i za prvo mjesto u Grupi L. Prvak Srbije će u direktnom duelu dočekati njemački Hofenhajm i u slučaju trijumfa mogu čak i do prvog mjesta u grupi.

Evropsko proljeće bio je prvi cilj Zvezde ove sezone nakon što su izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a sada, dva kola prije kraja, samo čudo može da ih spriječi na tom putu. Ipak, “crveno-bijeli” večeras ne igraju samo za plasman u nokaut fazu, nego i za prvo mjesto u grupi. Četa trenera Dejana Stankovića očekuje duel sa Hofenhajmom, od kojeg su poraženi na startu grupne faze rezultatom 0:2. Zvezda je od tada vezala tri pobjede u drugom po rangu UEFA klupskom takmičenju i sada želi da nastavi tu seriju.

U dugoj istoriji Crvena zvezda je 17 puta odmjerila snage na domaćem terenu sa njemačkim ekipama i zabilježila je deset pobjeda, četiri remija i samo tri poraza. Naravno, od tih mečeva svim navijačima Zvezde je najslađi remi sa Bajernom 1991, kada su izborili plasman u finale tadašnjeg Kupa šampiona, a na kraju se popeli i na krov Evrope. Sve ovo daje dodatni optimizam pred današnji susret sa timom koji igra dobro ove sezone na međunarodnoj sceni, dok u Bundesligi ne znaju za pobjedu od 27. septembra, kada su rezultatom 4:1 savladali Bajern Minhen.

Parovi 5. kola: od 18.55: Milan – Seltik, AEK – Braga, Antverp – Ludogorec, Crvena zvezda – Hofenhajm, CSKA Moskva – Volfzberger, Fejenord – Dinamo Zagreb, Gent – Liberec, LASK – Totenhem, Lil – Sparta Prag, Karabag – Makabi Tel Aviv, Sivaspor – Viljareal, Zorja – Lester. Od 21: AZ Alkmar – Napoli, Arsenal – Rapid Beč, Roma – Jang bojs, Benfika – Leh, Kluž – CSKA Sofija, Granada – PSV, Molde – Dundalk, Nica – Bajer Leverkuzen, Omonija – PAOK, Glazgov – Standard, Real Sosijedad – Rijeka, Slavija Prag – Hapol Ber Ševa.