HNS potvrdio: Navijači Hrvatske kažnjeni zbog ustaške zastave na utakmici

15.09.2023. | 15:58

Opštinski sud u Rijeci obavijestio je Hrvatski fudbalski savez da je donijeta presuda protiv dvojice optuženih za prekršaj na utakmici evropskih kvalifikacija između Hrvatske i Letonije, saopšteno je iz ovog saveza.

Dvije osobe su na ovoj utakmici u nekoliko navrata isticale zakonom zabranjenu ustašku zastavu, zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza.

Prvooptuženi D.C. kažnjen je sa 1.300 evra, a drugookrivljenom D.S. zatvorskom kaznom od 20 dana.

Obojici je određena zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim takmičenjima u kojima učestvuje fudbalska reprezentacija na području Hrvatske sa obavezom javljanja u policijsku stanicu u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inostranstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku stanicu takođe u trajanju od dvije godine.

Postupak prema trećoj osobi koja je učestvovala u ovom prekršaju je u toku, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima da rasvijetli sve okolnosti povezane s ovim događajem.

“Hrvatski fudbalski savez je ranije najavio da će protiv se trojice podnijeti i tužbu za nadoknadu štete”, navodi hrvatski portal 24sata.

Oznake: Kazna, Navijači