Hitno saopštenje crno-bijelih: Košarkaški klub “partizan” tvrdi da je napadnut

26.02.2024. | 14:27
Košarkaški klub Partizan izdao je hitno saopštenje u kojem obavještava javnost da je Instagram stranica kluba meta sajber napada i strahuju da bi konačni epilog mogla biti krađa identiteta.

Crno-bijeli su napisali i da je čitav slučaj prijavljen “Meti” i nadležnim organima.

Naime, “parni valjak” je u posljednjih nekoliko dana dobio ogroman priliv novih pratilaca na zvaničnom Instagram profilu, ali je riječ o lažnim, takozvanim “bot” profilima iz Indije, Pakistana itd.

Partizan se oglasio i izrazio sumnje da je u pitanju planirana akcija i organizovan sajber napad.

“Tokom posljednja 72 sata zvanična Instagram stranica Partizana je meta sajber napada. Zvanična Instagram stranica Partizana tokom posljednjih 72 sata trpi sajber napade tokom kojih se među pratioce dodaje veliki broj sumnjivih, veoma izvjesno, bot profila. Ovaj slučaj je prijavljen kompaniji “Meta” i nadležnim organima. Motiv napada nije poznat, ali se pretpostavlja da cilj može biti onesposobljavanje naloga, diskreditacija naloga ili kasniji pokušaj krađe identiteta”, saopštio je klub iz Humske.

Nezgodna situacija i napad pod kojim se aktuelni region našao nastupili su tokom pauze usljed reprezentativnih obaveza.

Međutim, svi stranci već su “povučeni” natrag u Beograd kako bi se započelo sa treninzima i pripremama u nastavku klupskih takmičenja.

Crno-bijeli se na teren vraćaju već za tri dana kada u Beogradsku arenu dolazi Efes u okviru 27. kola Evrolige.

Obaveze u ABA ligi očekuju ih 3. marta, a ponovo će Partizan biti domaćin Cedevita Olimpiji iz Ljubljane.

Dobre vijesti za Željka Obradovića su oporavljeni Džejms Naneli i Alen Smailagić.

Košarkaši su zaliječili povrede koje su ih mučile tokom Kupa Radivoja Koaraća pa će biti na raspolaganju treneru Obradoviću.