Hiljade građana dočekalo svjetske šampionke, selektor obećao – naučiće srpski

16.10.2022. | 21:03

U Beogradu je večeras, ispred Skupštine grada, priređen doček za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, dvostrukog uzastopnog šampiona svijeta. Srpske šampionke vratile su se ranije istog dana u Beograd nakon odbranjene titule na turniru u Holandiji i Poljskoj.

Na terasi Starog dvora nešto poslije 20.15 sati redom su izašle srpske šamionke, a svaka od njih bacila je po jednu loptu u publiku.

Zatim se obratila prva Teodora Pušić, koja je zahvalila na podršci i navijanju.

„Hvala vam na lijepim porukama tokom cijelog turnira, ovih 12 pobjeda je za vas“, kazala je i pozdravila svoju baku i deku koji su došli u Beograd da je dočekaju.

Tehničar Bojana Drča izjavila je da osjeća veliku trijemu.

„Lakše mi je bilo da igram u finalu, nego da sada pričam ovdje pred vama. Hvala vam što ste bili uz nas, ovo zlato je i vaše i hvala vam na svemu“, izjavila je.

Jovana Stevanović je kazala da ih često pitaju „koja je tajna njihovog uspjeha“.

„Svaka od nas nosi Srbiju u srcu. Vi ste naša tajna uspjeha i naša podrška“, rekla je.

Selektor Danijele Santareli obratio se okupljenima i na srpskom rekao: „Dobro viječe“. Ali i obećao:

„Naučiću više srpskog za sljedeću sezonu. sljedeći put govoriću srpski na ovom mjestu… Hvala vam puno“, rekao je.

Okupljenim građanima koji su aplauzima pozdravljali srpske sportistkinje, obratila se i MVP turnira Tijana Bošković.

„Hvala vam što ste došli da nas dočekate i da se zajedno radujemo. U prethodnih par nedjelja svaki dan smo osjećali vašu podršku. Za nas je bila velika čast da igramo za našu zemlju, za nacionalni tim. Vidimo se sljedeće godine na istom mjestu, istim povodom“, poručila je Bošković.

Odbojkašice Srbije odbranile su u subotu titulu svjetskog šampiona, pošto su u finalu u holandskom Apeldornu pobijedile Brazil sa 3:0 u setovima (26:24, 25:22, 25:17), poslije 88 minuta.