Heris: Vrijeme je da Novaka, Nadala i Federera pošaljemo u istoriju

18.09.2021. | 23:00

Mladi teniser Lojd Heris, koji je na ovogodišnjem US Openu uspio da stigne do četvrtfinala, imao je zanimljivu izjavu koja se tiče velike trojke svjetskog tenisa.

Heris je u četvrtfinalu posljednjeg grend slema ove godine izgubio od Aleksandara Zvereva sa 3:0 u setovima, ali je na terenu pokazao da može da parira najboljima.

Južnoafrikanac se trenutno nalazi na 31. mjestu ATP liste, a ukoliko riječi sprovede u dijela očekuje ga trofejna karijera i sam vrh svjetske liste.

Kako se blistave karijere Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića bliže kraju, Heris sve više vjeruje i proboj i uspjeh nove mlade generacije.

„Nova generacija kuca na vratima. Ako pogledate prvih 50 sada, sada ima više mladih igrača među njima nego ikad u posljednjih 20 godina. Ože Alijasim je imao sjajnu seriju na US openu, kao i Hurkač, Rud je osvojio tri titule ove godine… Te momke dugo znam, iz juniorskih dana i i lijepo je vidjeti kako napreduju. Mislim da je vrijeme da Veliku trojku pošaljemo u istoriju i da preuzmemo kormilo svjetskog tenisa“, poručio je Heris, prenosi “Nova.rs”.

Osvrnuo se Lojd i na finale US Opena. „Novak je bio nezadrživ ove sezone sve do posljednjeg meča. Mislim da je naišao na izuzetno teškog protivnika tog dana. Danil je igrao jako dobar tenis tokom cijelog ljeta i on je simbol te nove generacije“, istakao je Lojd Heris.