Haos u srpskom fudbalu: Stanković napustio konferenciju, Zvezda udarila na FSS

07.11.2021. | 22:09

Nesvakidašnja i neprijatna scena na stadionu Vojvodine kada je Dejan Stanković napustio konferenciju za medije, a odmah zatim uslijedio je napad iz Zvezde na FSS.

Zvezda je u nedjelju pobijedila Vojvodinu u 16. kolu Superlige Srbije sa 2:1 i to preokretom poslije golova Milana Pavkova i Aleksandra Dragovića iz 54. i 62. minuta.

Crveno-beli su, bar privremeno prišli Partizanu na pet bodova zaostatka, ali nisu bili zadovoljni ni novinarskim pitanjima, a ni suđenjem.

Na konferenciji poslije meča, trener Zvezde Dejan Stanković ostao je u čudu poslije novinarskog pitanja: „Da li je Vojvodina danas morala da izgubi jer bi u tom slučaju bila velika bodovna razlika između Crvene zvezde i Partizana“.

Trener crveno-belih je nekoliko puta ponovio: „Ne razumijem pitanje“, nakon što je u konferencijskoj sali nastao muk.

Intervenisao je portparol srpskog šampiona, koji je rekao da tendenciozna pitanja nisu na mjestu, poslije čega su on i Stanković napustili konferenciju.

Da se ne završi na tome, oglasio se i sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela. On se nije bavio novinarskim pitanjima, ali jeste suđenjem.

Nezadovoljan je zbog načina na koji je Zvezda ostala bez penala poslije starta na Aleksandru Dragoviću u kaznenom prostoru.

Saopštenjem je „udario“ na Fudbalski savez Srbije, a između redova je spomenuo i Dragana Stojkovića Piksija.

„Očigledno je da nekome u FSS smetaju uspjesi Crvene zvezde i da se našem klubu konstantno guraju klipovi u točkove, a sve u cilju da se Crvena zvezda zaustavi na putu da osvoji petu šampionsku titulu. Neshvatljivo je da sudije koje sjede u VAR sobi u FSS ne vide penal nad Dragovićem kada igrač Vojvodine udara kopačkom u glavu našeg igrača. To već ne može da se prihvati kao slučajna greška. Poslije ponovljenog penala iz VAR sobe za našeg rivala kada je igrao u Kruševcu i niza grešaka u njihovu korist, a na našu štetu ove jeseni, svjesni smo da se organizovano radi protiv Crvene zvezde“, rekao je Mrkela, prenosi “Nova.rs”.

Reklo bi se, niotkuda potpuni kalambur u srpskom fudbalu. Mrkela je potom rekao i da neće dozvoliti da se desi „scenario iz 2017. kada je Zvezda brutalno pokradena i kada su se Partizanu drugi klubovi ‘sklanjali’ dok nije postao šampion“.

Neprijatna scena sa stadiona Vojvodine tako se prelila na papir Zvezdinog sportskog direktora, a u srpskom fudbalu se bespotrebno podigla nova tenzija.