Hanga pred okršaj sa Kneževima: Nema recepta za Džejmsa

17.10.2023. | 17:41

Crvena zvezda dočekuje Monako u okviru trećeg kola Evrolige.

Košarkaš crveno-bijelih Adam Hanga iznio je očekivanja pred duel sa ekipom koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Saša Obradović.

Izabranici Duška Ivanovića su poslije ubjedljive pobjede nad Asvelom (94:73) u prvom kolu, poraženi od Žalgirisa (79:74) u veoma tijesnom meču.

Hanga je istakao da ih sada očekuje težak zadatak pošto im stiže ekipa, koja je prošle sezone igrala u završnici elitnog takmičenja.

– Očekuje nas teška utakmica, igramo protiv kluba koji je bio na Fajnal-foru prošle godine i svi znamo njihove kvalitete, ima veliki individualni kvalitet, mnogo igrača mogu da igraju jedan na jedan, mnogo igrača može da odluči utakmicu. Ostali su sa praktično istim sastavom kao prošle sezone, nisu počeli sezonu dobro jer imaju 0-2, moraju da pobijede. To je ljepota evroligaškog takmičenja – da je svaka utakmica bitna. I za nas je važna utakmica, bitno je da ne izgubimo dvije utakmice zaredom – počeo je Hanga.

Govorio je i o prvoj napadačkoj opciji “Kneževa” Majku Džejmsu. Košarkaš Zvezde je istakao da ne postoji recept za odbranu protiv njega.

– Bio mi je saigrač u Baskoniji dve godine, to je tip koji može veoma lako da uđe u ritam, moramo da otežamo njegov posao što je više moguće, ali to je timski rad na kraju. Moraš da uđeš snažno protiv njega, a izuzetno ga je teško zaustaviti – zaključio je Hanga, prenosi B92.