Hanga o dolasku u Crvenu zvezdu: Jedva čekam da igram pred 20.000 navijača

29.08.2023. | 17:42

Adam Hanga govorio je o dolasku u Crvenu zvezdu, očekivanjima, pripremama…

Adam Hanga (34) igraće za Crvenu zvezdu Meridianbet naredne sezone. Poslije više od decenije igranja u Španiji došao je u Srbiju i pokušaće da pomogne ekipi i novim saigračima. Pridružio se timu i pripreme su počele pod budnim okom Duška Ivanovića. Rade u Staroj Pazovi i u četvrtak će igrati prvi prijateljski meč protiv Spartaka iz Subotice.

Kada je bilo jasno da neće ostati u Real madridu imao je samo jednu želju.

“Veoma sam uzbuđen što sam ovdje i što sam dio Crvene zvezde. Nova prilika za mene u karijeri. Kada mi je istekao ugovor sa Realom rekao sam agentu da želim da nastavim da igram u Evroligi i Zvezda mi je dala šansu za to. Počeli smo sa pripremama, upoznajemo se na terenu, igraćemo pet na pet, biće uskoro i zvanične prijateljske utakmice. Daleko smo od početka sezone, ima mnogo rada”, rekao je Hanga za zvanični sajt kluba.

Biće mu potrebno vrijeme da se adaptira, ali je uvjeren da će sve doći na svoje. “Bio sam u Španiji 13 godina, posljednjih šest-sedam godina se nisam osjećao kao stranac. Navikao sam na okruženje, jezik, kulturu, sada je sve novo za mene i to je novi izazov. Pokušavam da prihvatim sve to, cijelu situaciju.”

Jedna stvar posebno ga raduje.

“Imamo tim koji ima svijetlu budućnost, miks mladih i iskusnih igrača, uzbuđen sam. Jedva čekam da igram pred 20.000 navijača i tome se najviše radujem”, zaključio je Hanga. Crveno-bijeli do sada su doveli devet pojačanja, u klub su stigli Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Mateuš Jago dos Santos, Rokas Gidraitis, Adam Hanga, Dejan Davidovac, Džoel Bolomboj, Majk Tobi i Marko Simonović. Takođe, novi ugovor potpisani su sa kapitenom Brankom Lazićem, univerzalcem Stefanom Lazarevićem i iskusnim centrom Ognjenom Kuzmićem.

Oznake: Adam Hanga