Haland odveo Borusiju u četvrtfinale Lige šampiona: Norvežanin ispisao istoriju elitnog takmičenja

10.03.2021. | 07:43

Za napdača Borusije Dortmund Erlinga Brauta Halanda granice očigledno ne postoje, a sinoć je ostvario još dva rekorda u revaš meču osmine finala Lige šampiona protiv Sevilje.

Njegova ekipa je odigrala 2:2 i tako obezbjedila prlazak dalje, a on je postigao oba pogotka za svoj tim. Mladi Norvežanin je postao prvi igrač u Ligi šampiona koji je na četiri uzastopne utakmice postigao po dva gola, a to je učinio u dva susreta sa Seviljom, kao i na dva meča protiv Klub Briža u grupnoj fazi.
Sa 20 godina i 231 dan starosti najmlađi je fudbaler u elitnom evropskom klupskom takmičenju koji je postizao pogotke na šest uzastopnih mečeva.

https://www.youtube.com/watch?v=RiQvvVbMwos

Tako je nastavio listu svojih rekorda u Ligi šampiona, a prethodno je postao igrač koji je najbrže došao do 10 pogodaka za jedan tim (trebalo mu je sedam utakmica), najbrže je postigao 18 golova u ovom takmičenju (13 utakmica).
Pored Borusije u četvrtfinale je prošao i Porto koji je nakon produžetaka izgubio na gostovanju kod Juventusa sa 3:2, ali se plasirao dalje zbog više golova u gostima.