Gvardiola nakon neriješenog rezultata sa Realom: “Čvrsta, čvrsta utakmica”

10.05.2023. | 09:50

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola bio je zadovoljan igrom svog tima poslije neriješenog rezultata sa Realom na gostovanju u prvom meču polufinala Lige šampiona. Istakao je kvalitete suparnika i konstatovao da je sve neizvjesno iako u drugom meču imaju prednost domaćeg terena.

Fudbaleri Reala i Mančester sitija odigrali su neriješeno 1:1 na stadionu “Santijago Bernabeo” u vrlo ravnopravnoj utakmici u kojoj su prvo poveli domaćini a trener gostiju je poslije meča konstatovao da su u ravnopravnoj igri oba tima primila golove uprkos dobroj igri.

“Čvrsta, čvrsta utakmica. Kada smo bili bolji oni su dali gol. Kada su oni bili bolji mi smo dali gol. Dešava se. Imali smo dobre trenutke, a ponekad je bilo izuzetno teško protiv njihovog kvaliteta, koji imaju na lopti. Za nas je sljedeće srijede finale kod kuće pred našim navijačima”, konstatovao je trener Mančester sitija poslije meča.

Pep Gvardiola je istakao da su šanse i dalje podjednake, iako su ostali neporaženi u gostima.

“Toliko su zahtijevni, sa iskustvom i kvalitetom. Igraju mnogo pasova po lijevoj strani i zaista su dobri tamo, ali imali smo sreće da postignemo fantastičan gol preko Kevina (De Brujnea). Slijedi revanš u Mančesteru i vidjećemo šta možemo da uradimo bolje”, naveo je Gvardiola.

Druga utakmica polufinala između Mančester sitija i Reala igra se 17. maja u Mančesteru, piše RTS.