Gudurić otkrio: Kada kažem ljudima kakav je Jokić misle da se šalim

30.09.2022. | 16:46

Košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić u razgovoru za “Eurohoops”, otkrio je neke detalje vezane za reprezentaciju Srbije, ali i o njenom najboljem igraču Nikoli Jokiću.

Reprezentacija Srbije je važila za jednog od favorita na minulom Evrobasketu, ali čini se da je razočarala, Gudurić smatra da je u izvjesnoj mjeri taj neuspjeh ostavio traga.

„Fizički sam dobro, ali mentalno i emotivno ovo nije bilo lako ljeto sa reprezentacijom. Imali smo velika očekivanja, ali na kraju krajeva, to je život, to je sport. Jednog dana pobjeđuje, drugog gubite, posebno je to izraženo na ovim turnirima gde jedna utakmica može da odlučuje o svemu. Sada sam se vratio u klub, što sam poslije svega jedva čekao“, rekao jeGudurić na početku intervjua.

Na listi novajlija u Feneru je i Nemanja Bjelica, koji se u turski vraća poslije sedam godina provedenih u NBA ligi, prenosi Sportklub.

„Iskreno uzbuđen sam zbog toga. On je sjajan igrač, veoma pametan, dobro čita igru, nesebičan, takođe može da šutira i „raširi igru“, iskusan je…Mislim da će biti sjajno pojačanje za ovaj tim. Jedva čekam da igramo i pobjeđujemo zajedno“.

Kada vam je saigrač u reprezentaciji najbolji košarkaš na svijetu, sasvim prirodno je da svi imaju neko pitanje o njemu…

„Jokić je nevjerovatan momak. Tako je normalan, prirodan i spontan. To isto govorim svojim prijateljima kada me pitaju za njega, ali oni mi ne veruju…misle da se šalim. On je savršen saigrač, porodičan čovjek i zabavan lik. Dobro je biti u njegovoj blizini. Što se tiče terena, o tome ne treba puno ni pričati. Kao što svi koji prate košarku znaju, njegov koeficijent inteligencije je na drugom nivou. On sve čini boljim, a igru mnogo lakšom za nas“, rekao je Gudurić.