Gudelj nakon fijaska na Mundijalu: Imali smo kvalitet da prođemo grupu

13.12.2022. | 17:32

Fudbalska reprezentacija Srbije nije se proslavila na Mundijalu u Kataru i svoje takmičenje je završila u grupnoj fazi sa jednim osvojenim bodom.

Jedan od fudbalera Srbije u Kataru bio je i član Sevilje Nemanja Gudelj, koji je za špansku „Radio Marku“ govorio o dosadašnjem dijelu sezone, zaključno sa učešćem na Mundijalu.

„Veoma lijepo iskustvo i kao tim smo očekivali više. Imali smo kvalitet da prođemo grupu. Bilo je potrebno da budemo malo organizovaniji u defanzivi kako bismo ostvarili bolji rezultat. Ovaj tim će uraditi važne stvari u budućnosti. Ovo je bilo jedno iskustvo za nauk“, rekao je Gudelj.

Sevilja se trenutno nalazi u zoni ispadanja u La ligi, ali ima naznaka da će se poboljšati u 2023. godini.

„Važno je da ekipa ide korak po korak. Po povratku sa Mundijala vidio sam mnogo stvari koje mi se sviđaju. Mi smo snažna grupa i vidjeće se drugačiji tim nego što je bio u dosadašnjem dijelu. Sevilja je tamo gdje ne bi trebalo da bude. Kada pobeđujete i igrate dobro stičete samopouzdanje i stvari bolje izgledaju. Kada stvari ne idu dobro važno je da bude složni. Prvo uradite jednostavne stvari i steknete samopouzdanje. Vidim da je nivo samopoštovanja u ekipi veći nego kada sam otišao na Svjetsko prvenstvo“, dodao je Gudelj, a prenosi Nova.rs.