Grupa “A” dobija novog učesnika: Ekvador bi mogao da bude izbačen sa Mundijala

13.09.2022. | 09:14

Ludilo pred Svjetsko prvenstvo u Kataru. Ekvador bi mogao da bude izbačen sa Mundijala, što bi značio da Grupa “A” dobija novog učesnika.

Nije mnogo ostalo do početka Svjetskog prvenstva, nešto više od dva mjeseca, a ponovo je u centru pažnje Ekvador i njegov reprezentativac Bajron Kastiljo. Razlog svemu tome su novi inkriminišući dokazi protiv njih.

Prethodno se Fudbalski savez Čilea žalio fudbalskoj krovnoj organizaciji – FIFA, da bi trebalo izbacili Ekvador sa Mundijala pošto je njihovom fudbaleru falsifikovan rodni list.

Tačnije, ispada da je fudbaler rođen tri godine ranije u odnosu na prijavljeno i to u Kolumniji.

Cijelu sagu je ispratio britanski “Dejli Mejl”, koji je došao do dokumenata i audio snimaka iz 2018. godine, gdje je Kastiljo priznao da je falsifikovao dokumenta u dogovoru sa čelnicima FS Ekvadora.

Na snimku se čuje kako on potvrđuje ko mu je pomogao oko svega ovoga, tako da ostaje sada da se vidi da li će se FIFA umiješati ili će potpuno ignorisati nove dokaze.

Uprkos svemu, Fudbalski savez Ekvadora je objavio 2019. godine da je Kastiljo njihov državljanin i da može da nastupa za reprezentaciju, a vidjećemo da li će ih ovo sada koštati mjesta na Svjetskom prvenstvu.

Ekvador je smješten u grupu “A” protiv Katara, Holandije i Senegala.

Oznake: Ekvador