Grujić i Maksimović reagovali: Gubili smo i na Novom Zelandu, pa bili šampioni

26.11.2022. | 16:53

Fudbaleri Srbije Marko Grujić i Nemanja Maksimović rekli su na konferenciji za medija da poslije poraza od Brazila moraju da ostanu tim, pošto nije kraj i orlovi i dalje imaju šanse da prođu grupu. Prisjetili su se Novog Zelanda 2015. godine, kada su takođe izgubili prvi meč u grupi, pa zatim osvojili titulu šampiona svijeta.

Srbija je poražena od Brazila u prvom meču na Mundijalu, a takva situacija nije nova za Marka Grujića i Nemanju Maksimovića.

“Na Novom Zelandu smo izgubili prvu utakmicu od Urugvaja, ali smo znali da nije kraj, da treba da budemo svi zajedno, kao tim, kao jedan. Uspjeli smo da pobijedimo sve utakmice i osvojimo Svjetsko prvenstvo. I poslije ovog poraza znamo da nije kraj svijeta. Imamo još dvije utakmice i realne šanse da prođemo grupu. Bitno je da vlada dobra atmosfera. Daćemo sve da pobijedimo Kamerun i vratimo se u borbu za povratak”, rekao je Maksimović na konferenciji za medije.

Igrači su upitani i šta im je selektor Dragan Stojković poručio poslije poraza na startu turnira.

“Poslije prve utakmice i poraza teško se spava. Dosta smo razmišljali o toj utakmici. Ali, okreće se novi list i nema puno vremena za osvrtanje unazad. To nam je selektor poručio – da moramo da budemo jači nego ikad, da budemo složniji nego ikad i da nas ovo ne poljulja već da nas dodatno fokusira i primakne cilju, a to su tri boda u ponedjeljak”, rekao je Marko Grujić.

Protiv “karioka” povrijedio se Sergej Milinković-Savić, a srpski reprezentativci spremni su da zauzmu njegovo mjesto na terenu ukoliko za to bude bilo potrebe.

“Nije na nama igračima da razmišljamo o povrijeđenim igračima. Sergej će dati sve od sebe da se stavi na raspolaganju selektoru prije ponedjeljka. Svi bi voljeli da dobijemo minutažu, ali Sergej je bitan igrač i svi bismo voljeli da se oporavi”, rekao je Grujić.

Orlovi su svjesni da su bodovi najbitniji, ali razmišljaju i o gol-razlici, kao i o žutim kartonima.

“Na turnirskim takmičenjima nisu bitni samo golovi, nego i žuti kartoni, pošto FIFA i UEFA u posljednje vreme daju mnogo pažnje fer-pleju. Najbitnije je pobijediti utakmicu, a onda i ako je moguće da damo što više golova”, smatra Maksimović

Dvojica srpskih ofanzivaca složili su se da Srbija protiv Kameruna ne smije da uđe u “fizičku borbu” i najavili da će se presudna bitka voditi na sredini terena.

“Izdvojio bih Angisu iz Napolija, sjajan je igrač, najvažnije je da uzmemo loptu”, naveo je Grujić.

Kamerun ima kvalitet, čim je na Mundijalu, kaže, Maksimović ali dodaje da vjeruje da Srbija može da nametne ritam i osvoji bodove.

Oznake: Mundijal, Srbija