Grk brojao do 50: Adetokunbo se poigravao sa ranjenim Pelikansima VIDEO

30.01.2023. | 08:22

Ako tražite definiciju raspoloženosti, onda je to definitivno pređašnja noć Janisa Adetokumba u meču protiv Nju Orleans Pelikansa. Sjajni Grk uspio je da ubaci čak 50 poena u pobjedi svog Milvokija, rezultat je bio 135:110.

Gazio je Janis svog rivala, bez milosti. Jednostavno, Grk je bio toliko jak da ga niko nije mogao zaustaviti. Pored svojih 50 poena, imao je i 13 skokova uz četiri asistencije.

Kao što smo rekli, procenti su priča za sebe. Ubacio je 20 od 26 šuteva iz igre, od čega 3/4 za tri poena, na sve to pogodio je 7/12 bacanja, pa je mogao da bude i efikasniji samo da je koncentracija na penalima bila malo bolja.

Ali i pored toga je postigao gotovo polovinu poena koliko su dali rivali. Pored njega je u Mivokiju dobar bio i Džru Holidejsa 17 poena i sedam skokova, a imao je i šest asistencija. Na drugoj strani se istakao Hoze Alvarado sa 18 poena uz tri skoka i šest podijeljenih lopti.

Već poslije prvog kvartala je donekle i bilo jasno kome ide pobjeda. Imao je Milvoki +18, što je bila razlika i pred završnu četvrtinu, jer su naredne dvije završene nerješenim rezultatom. A u posljednjih 12 minuta je prednost samo uvećana.

U preostala dva meča odigrana noćas, vidjeli smo pobjede Memfisa nad Indijanom (112:100) i trijumf Klivlenda nad Los Anđeles Klipersima (122:99).

Srpskih košarkaša noćas nije bilo na parketima.

Oznake: Janis, Milvoki