Grin probudio šampiona: Ivica Zubac odigrao meč karijere VIDEO

28.11.2022. | 07:51

Heroj večeri je Ivica Zubac, za šest godina u NBA bivši centar Mege je uz 31 poen, imao 29 skokova. Bio je frustriran kada je dobio šesti faul, nedostajao mu je skok kako bi postao tek prvi čovjek u posljednjih 40 godina koji je imao 30+ skokova i poena.

Ovo je inače tek treći put u istoriji da je neko imao 31 poen, 29 skokova i 3+ blokade od Karima Abdula Džabara prije pola vijeka. Žrtva Hrvata bila je Indijana koja ostaje u Los Anđelesu jer večeras igraju protiv Klipersa.

 

Boston može i bez Tejtuma, makar i protiv timova kakav je Vašington. Bez svog najboljeg igrača, lider je nastavio da pobjeđuje, naravno Džajlen Braun je preuzeo odgovornost i sa 36 poena, najviše u sezoni vodio Seltikse do nove pobjede. Bilo je +17 na poluvremenu, prednost je rasla, još jednom su “Kelti” pokazali zbog čega su najpotentniji napad lige. Šut oko 55 odsto, 16 od 34 za tri poena, 26 poena bez promašaja sa linije penala. Kod Vizardsa Bil 30 poena, Porzingis je dodao 21. Već večeras Boston koji je na 9:1 kod kuće će ugostiti Šarlot.

Tajno oružje Milvokija u derbiju protiv Dalasa bio je Grajson Alen. Postigao je sedam trojki bez promašaja u prvom poluvremenu meča, Baksi su vodili od početka do kraja i lako stigli do pobjede. Adertokumbo je brojao do 30, na drugoj strani Dončić 27 poena, 12 asistencija, pet skokova, ali je izgubio šest lopti najviše u sezoni. Dalasu je ovo četvrti poraz u nizu, iako su šutirali preko 50 odsto u odbrani nisu našli rešenje za Janisa, ali ni šutere oko njega.

Dža Morant je napravio tripl-dabl u “Medison Skver Gardenu”, 27 poena, 14 asistencija, 10 skokova, Memfis je dobio Njujork. Morantov otac je zatražio sinov dres poslije meča, nije ga dobio jer je zvezda “Grizlija” željela da ga pokloni idolu, nekadašnjem MVP-iju sada rezervi Niksa, Deriku Rouzu. Gosti su prokockali -12 u posljednjoj četvrtini, ali su na vrijeme digli glavu i u finišu stigli do pobjede. Kod domaćih Branson 30 poena, Baret 22, četvrti poraz Njujorka u pet mečeva.

Očekivana pobjeda Kavsa protiv Detroita, ali bilo je teže nego što se očekivalo, gubili su u većem dijelu meča, ali su posljednji period dobili sa 13 razlike i na kraju slavili. Donovan Mičel je ubacio 32 poena, Mobli dodao 20, Pistonsi su iznenadili rivala iako su nedostajala četiri startera, uključujući Bojana Bogdanovića i Kejda Kaningema. Ipak, na kraju su posustali.

Filadelfija je bez prva tri strijelca, uključujući Embida i Hardena rasturila Orlando na Floridi. Šejk Milton igra košarku karijere, 29 poena, 7 asistencija, Haris je dodao 25, pa su drugi put u tri noći Siksersi dobili Medžik.

Blista Bam Adebajo, centar Majamija je ubacio 32 poena, Atlanti, Tajler Hero napravio tripl-dabl, po 11 poena i skokova, 10 asistencija, a dobra igra u trećoj četvrtini je napravila razliku, prenose Nezavisne.

Oznake: Ivica Zubac