Grčka bez Kalatesa, Slukasa i Dorsija na Mundobasketu: Janis i dalje pod znakom pitanja

18.07.2023. | 19:11

Drastično oslabljenu košarkašku reprezentaciju Grčke očekuje učešće na Mundobasketu koji se od 25. avgusta do 10. septembra ćiji su domaćini Filipini, Japan i Indonezija.

Grke će na svjetskoj planetarnoj smotri predvoditi selektor Dimitris Itudis, koji se suočio sa ogromnim problemima prilikom sastavljanja tima za ovo takmičenje.

Prva zvezda tima Janis Adetokumbo teško da će igrati na svjetskoj planetarnoj smotri zbog povrijede koljena, a zbog želje da se odmore poslije naporne sezone u timu Grčke neće biti dvojice najboljih plejmejkera Kostasa Slukasa i Nika Kalatesa.

Slukas je od ranije najavio da će pauzirati ovog ljeta nakon što je uzburkao Grčku i prešao iz Olimpijakosa u Panatinaikos.

Isto je danas selektoru Itudisu saopštio i iskusni organizator igre Nik Kalates koji je izrazio želju da se odmori tokom ljeta i “napuni baterije” pred novu sezonu u kojoj će Fenerbahče zamijeniti novim klubom, a on bi mogao biti i Partizan.

Tako je jedina prava opcija na mjestu plejmejkera u reprezentaciji Grčke naturalizovani Amerikanac Tomas Vokap koji sa uspjehom igra za Olimpijakos.

Grčka je na Mundobasketu smještena u grupu C zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama, Novim Zelandom i Jordanom, prenose “Sportske”.

Oznake: Grčka, Košarka