Grad sporta i pobjednika: U Banjaluci završen bokserski turnir “Omladinska zlatna rukavica”

27.02.2023. | 08:58

U dvorani „Centar“ sinoć je završen bokserski turnir “Omladinska zlatna rukavica” Banja Luka 2023., u organizaciji Bokserskog saveza Republike Srpske i bokserskog kluba „Slavija“, a u podršku Bokserskog saveza Srbije, saopšteno je iz Gradske uprave.

Finalnim mečevima, gdje su snage odmjerili najbolji među najboljima, prisustvovao je i gradski menadžer, Bojan Kresojević, koji je čestitao svim takmičarima, te naglasio kako su svi pokazali visok stepen sportskog duha.

“Banja Luka je grad sporta i pobjednika. Mi smo zaista ponosnina našu bogatu istoriju ukada je riječ o boskerskom sportu, te na naše velikane poput Marijan Beneša, ali i kompletnog bokserskog kluba „Slavija“.  Učinićemo sve kao Grad da institucionalno i finansijski omogućimo našem klubu da se vrati na staze zlatnih sedamdesetih godina kada smo bili šampioni Jugoslavije”, poručio je gradski menadžer.

Dodao je kako su pobjednici jer su pokazali visok nivo posvećenost, pripremljenost, ali kako kaže, ono što je najvažnije – sportskog duga.

Svi mečevi „Omladinske zlatne rukavice“ Banja Luka 2023. bili su prenošeni uživo na TV Arena Fight televiziji, te je nekoliko stonina hiljada ljudi pratilo najkvalitetnije borbe.