Gotovo: Barak Bahar se vraća u Makabi iz Haife

14.04.2024. | 11:29

Iz Haife u Crvenu zvezdu, iz Crvene zvezde u – Haifu – to će biti put Baraka Bahara, koji se sve dogovorio sa čelnicima Makabija da se na kraju ove sezone vrati na mesto najvećih uspeha u karijeri.

Bahar je bio prvi kandidat za selektora Izraela, ali je poslije malo razmišljanja presudio da taj tim nije dovoljno kvalitet za njegov ukus, odnosno, nije mogao da garantuje bilo kakav rezultat, pisali su prethodnih dana tamošnji mediji. Isti navode danas da je doskorašnji trener Crvene zvezde rekao ’’da“ čelnicima Makabija iz Haife i da će kada se završi tekuća sezona potpisati dvogodišnji ugovor.

Dosadašnji trener zeleno-bijelih Masai Dego dobiće otkaz, pošto će, sasvim izvjesno, ostati bez titule, koju će prigrabiti Makabi iz Tel Aviva.

Barak Bahar je tri sezone bio trener Makabija iz Haife i sve tri sezone je završio sa osvojenom titulom. Uspjeo je da zeleno-bijele dovede i do grupne faze Lige šampiona. Sve su to bile preporuke da Izraelac ljetos postane šef struke Crvene zvezde, ali njegov prvi trenerski posao van domovine završio se neslavno poslije samo šest mjeseci.

Kada je Zvezda raskinula saradnju sa izraelskim stručnjakom, generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić je rekao da će srpski šampion plaćati Bahara dok ne nađe novi klub.

’’Hoću da demantujem da moramo da platimo penale, da se zaštitio klauzulom. Ugovor je bio na tri godine. Imaće pravo da prima platu dok ne nađe novi posao. On će ubrzo naći novi klub i prestaće naša obaveza plaćanja“, rekao je tada Terzić.

Prema tome, onog momenta kada Bahar stavi paraf na dvogodišnji ugovor sa Makabijem, Zvezda će ga skinuti sa platne liste.