Goleada na Gradskom stadionu: Borac poslije preokreta do pobjede protiv Zvijezde 09

01.09.2023. | 21:49

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su Zvijezdu 09 rezultatom 4:2 u utakmici šestog kola Premijer lige BiH.

“Crveno-plavi” tako su ostvarili i treću uzastopnu pobjedu nakon što su u prethodna dva meča savladali Igman i dobojsku Slogu.

Nije dobro počelo večeras po tim Vinka Marinovića.

Već u 29. minutu Karaklajić postiže vodeći gol za semberski tim, nakon asistencije Blaževića. Samo nepunih deset minuta kasnije vođstvom gostiju duplira Saliman poslije dodavanja Vadzea.

Kada je izgledalo da će gosti na odmor otići sa dva gola prednosti, sjajan gol za domaće iz slobodnog udarca postiže Jakov Blagaić, u 44. minutu.

Odmah na početku drugog poluvremena Borac dolazi do izjednačenja. Ponovo je strijelac Blagaić, a igrao se 53. minut.

Veliku ofanzivu nastavili su domaći već u sljedećem napadu kada dolaze do potpunog preokreta. Gol postiže Milan Makarić.

Sredinom drugog poluvremena banjalučka publika pozdravila je povratak Srđana Grahovca na Gradski stadion. Sjajni fudbaler ušao je umjesto Blagaića i dobio velike ovacije prisutnih.

Već u 67. minutu sve dileme oko pobjednika riješio je Hoze Rikardo Kortez.

Borac nakon četiri odigrane utakmice na svom kontu ima devet osvojenih poena i trenutno se nalazi na drugoj poziciji na tabeli. U sljedećem kolu očekuje ih gostovanje Širokom Brijegu u zaostaloj utakmici prve runde. Taj duel na programu je 13. septembra.

Zvijezda 09 trenutno je posljednja sa svega tri osvojena boda poslije šest odigranih mečeva. Naredni izazov očekuje ih takođe protiv Širokog Brijega u gostima, ali u okviru redovnog sedmog kola. Taj meč na programu je 16. septembra.

Oznake: Borac, Zvijezda 09