Godine čine svoje: Fotka Rafe Nadala šokirala planetu FOTO

08.12.2023. | 10:58

Rafael Nadal ističe da je spreman za povratak na teren, ali dodaje „nema ideju“ hoće li biti konkurentan. Španski teniser potvrdio je da će sezonu početi u Brizbejnu, na turniru koji pripada seriji 250, a u međuvremenu, objavljena je i njegova fotografija koja je šokirala navijače.

Samo nekoliko dana nakon posljednjeg obraćanja javnosti, osvajač 22 grend slema se obratio ponovo svojim navijačima putem društvenih mreža.

– Bila je ovo duga godina, prošao sam kroz mnoge faze, od pokušaja da se ponovo takmičim tokom sezone šljake… Sedmicu za sedmicom, razočarenje za razočarenjem sve dok nije došlo vreme da se zaustavim i kažem da je dosta. Morao sam na operaciju – sumirao je utiske Rafa.

– Od tada je mi se otvorio novi horizont, težak put, ali uvek sam imao nadu da ću se vratiti. Naravno da je bilo mnogo nedoumica. Naravno da je bilo trenutaka kada je izgledalo nemoguće da ovaj trenutak dođe, ali sada mislim da sam spreman da se vratim.

Nije Nadal želio da daje velika obećanja, već je sasvim realno govorio o očekivanjima od naredne sezone.

– Ne znam na kom nivou ću biti, ne znam šta da očekujem. Nemam pojma, ali me trenutno nije briga. Srećan sam što sam se vratio i želim da se zabavim i verujem da ću biti konkurentan. Trenirao sam dobro nekoliko nedelja, verujem da ću moći da se takmičim. Prošao sam kroz mnoge faze, ali danas mislim da je vreme. Znam da je to težak turnir, ali nadam se da ću biti spreman da se takmičim. Ne težim ničemu drugom, samo da budem konkurentan.

Španac nije igrao od januara ove godine. Posljednji turnir na kojem je učestvovao bio je Australijan open kada je izgubio od Amerikanca Mekenzija u 2. rundi. Mučio se nekada najbolji teniser svijeta sa povredom, bio je na operaciji, kasnije je uslijedio oporavak, a onda je krenuo da trenira punom parom za 2024. godinu.

Turnir u Brizbejnu na programu je od 31. decembra. U međuvremenu, jedan navijač se fotografisao sa Rafom i to je mnoge zaboljelo – ipak je jasno da godine čine svoje, Rafa gubi kosu, koja mu je cijele karijere bila zaštitni znak.