Glupost trenera Fenerbahčea u ključnom trenutku: “Ne radi se to s Džekom u ovakvim utakmicama”

12.02.2024. | 11:40

Fenerbahče je u 25. kolu Super lige napravio veliki kiks. Istanbulski velikan remizirao je s Alanyasporom (2:2) i vrh tabele je prepustio najvećem rivalu Galatasarayu. Kritike nakon ovog meča su ogromne posebno prema treneru Ismailu Kartalu koji bi uskoro mogao postati bivši.

Nekadašnji fudbaler Fenerbahčea i reprezentativac Turske Ridvan Dilmen žestoko je kritikovao trenera istanbulskog kluba Ismaila Kartala zbog činjenice da je u ključnim trenucima utakmice odlučio zamijeniti bh. napadača Edina Džeku.

Kartal je iznenađujuće pri rezultatu 2:2 i u utakmici u kojoj je morao pobijediti, Džeku izvadio iz igre u 85. minuti jer je smatrao da bi svježiji Ryan Kent mogao više pomoći.

Međutim, to se nije dogodilo. Rezultat se nije mijenjao i Fener je izgubio dva velika boda. Zbog toga je Dilmen izuzetno ljut i ne može da vjeruje da je trener plavo-žutih napravio takvu glupost u finišu meča.

“Napravio bih apsolutno sve, ali nikad pri neriješenom rezultatu ne bih iz igre izveo Džeku. Nebitno je to što govori da je umoran. Radi svoj posao, snađi se. Izbacio si čovjeka koji zabija golove, to je već znak da ne znaš šta radiš”; poručio je Dilmen.

Edin Džeko je u ovom meču postigao gol, ali Kartal je odlučio da je umoran i da ne može izdržati dodatnih 10-ak minuta. Zaista nevjerovatan potez trenera Fenera.

Kartal je imao opravdanja

Trener Fenerbahčea je očekivano imao opravdanje za loš rezultat svog tima. Tvrdi da je bilo previše panike.

“Da smo malo usporili tempo imali bismo protivnika pod kontrolom i uzeli bismo tri boda. Nažalost, nije se desilo tako i izvinjavamo se navijačima”, rekao je Kartal i dodaje:

“Previše smo paničili u trenucima kada smo trebali postići pogodak. Vidjelo se to kod nekih igrača. Moramo ovaj meč ostaviti za sobom i nastaviti dalje”, poručio je trener Fenerbahčea.

Fener je trenutno drugoplasirani tim turske Super lige sa 64 boda i ima dva boda manje od Galatasaraya.

Bitka naravno nije gotova. Sezona je duga i do kraja nas čekaju velika uzbuđenja u prvenstvu Turske.