Glavobolje upravi kluba Denver Nagetsa: Saigrač Nikole Jokića želi veća primanja

Nikola Jokić i Denver Nagetsi nisu uspjeli da se domognu NBA finala, a jedan od ključnih igrača u plej-ofu zadao je glavobolje upravi kluba.

Kako javlja Denver post, Grent je mogao da ostane u Denveru i u narednoj sezoni zaradi 9,3 miliona dolara, ali je riješio da od toga odustane. Izvori tog lista navode da bi, poslije odličnih partija u plej-ofu, on komotno mogao da sklopi ugovor po kome bi, u narednih nekoliko sezona, zarađivao između 14 i 16 miliona godišnje, pa je riješio da svoje talente i naplati. U Denveru ili na nekom drugom mjestu – ostaje da se vidi, piše Blicsport.

Relativno dobra stvar za Nagetse u ovoj situaciji je što im se otvaraju nove finansijske mogućnosti ove jeseni. Ugovori su upravo istekli Polu Milsapu, nekadašnjem Ol-staru koji bi trebalo da oslobodi 30,3 miliona dolara u klupskom budžetu, kao i prvoj zamjeni za Nikolu Jokića, Mejsonu Plamliju, kome je plata 14 miliona.

Denver, koji se nada da će sljedeće sezone moći da ode i korak dalje od ovog sada ostvarenog, konferencijskog finala sa Los Anđeles Lejkersima, mogao bi mnogo lakše da rekonstruiše odnos sa Grentom, Milsapom i Plamlijem, da na scenu ne stupa petogodišnji ogroman ugovor sa Džamalom Marejem.On bi trebalo ukupno da zaradi 170 miliona dolara od Nagetsa, u kojima mu je ove sezone plata bila “svega” 4,4 miliona, a sljedeće – čak 29 miliona.

Tim Koneli i njegovi saradnici u vrhu uprave Denver Nagetsa sada treba da odluče – da li će da ispune finansijsku želju Džeramija Granta i pritom nekako zadrže i Milsapa i Plamlija, (uz manja primanja od dosadašnjih), ili će se jednog ili obojice odreći, a dovesti adekvatno pojačanje koje bi trebalo da pomogne timu da napravi još jedan iskorak u NBA ligi.

Inače, Džerami Grent je u ovom plej-ofu prosječno postizao 11,6 poena i imao 3,3 skoka, 1,3 asistencije, uz šut iz igre od 40,6 odsto, a kada se o trojkama radi 32,6 odsto. Ti procenti su mu manji nego prošle sezone, kada je u doigravanju nastupao za Oklahoma Siti (50 odsto iz igre, a trojke 45 odsto), ali je u ovom plej-ofu morao da vodi računa i o asovima kao što su Pol Džordž i Kavai Lenard iz Klipersa, odnosno Lebron Džejms i Entoni Dejvis iz Lejkersa.

Ostavite komentar: