“Glasno ćutanje”: Siniša Mihajlović koristi posebnu metodu da igračima “očita lekciju”

31.07.2020. | 21:59

Fudbaleri Bolonje nikako ne uspjevaju da podignu formu u završnici prvenstva, a klub koji sa klupe predvodi Siniša Mihajlović u posljednjih sedam utakmica samo jednom je slavio, a čak četiri puta je bio poražen.

Pogotovo bolna, bila su posljednja dva veoma ubjedljiva poraza od Milana (5:1) i Fiorentine (4:0).

Crveno-plavi ne igraju dobro, a posljednjim partijama govorio je jedan od najboljih igrača tima Rikardo Orsolini, koji je otkrio da Mihajlović koristi metodu ćutanja, kako bi pokušao da izazove reakciju.

“Preispitujemo se, mi igrači pokušavamo da damo odgovore na neka pitanja, ali to nije dovoljno. Djeluje kao da smo pali na fizičkom planu, ali zapravo ne znamo šta nam se dešava”, rekao je Orsolini za italijanski Korijere delo Sport.

Nakon poraza od Atalante Miha nije imao kritike na račun igrača, iako je taj duel obilježila rasprava između njega i Đan Pjera Gasperinija. Pored loše igre, srpski trener uspijeva da kontroliše temperament.

“Ne razgovara sa nama, nije nam održao lekciju. Prije bih to nazvao “glasno ćutanje” nego teške riječi. Ta tišina te tera da dublje razmišljaš, i gore se osjećaš”, kaže.

Orsolini je imao i zamjerku na neke poteze našeg trenera, prebacio mu je na kritici koju je iznio javno umjesto da, kako kaže, to uradi “oči u oči” sa njim, iako je poznato da je 23-godišnji krilni napadač jedan od njegovih “miljenika”.

“Generalno, imamo vrlo otvoren i iskren odnos. Često pričamo, i nisu mi se dopale neke riječi koje je rekao o meni pred medijima. Nije mi se konkretno dopalo to što je rekao da moram da se probudim, ali ne krijem se od njega, ne bježim. Bilo bi bolje samo da mi je to rekao u lice, daleko od javnosti. Znam da je to rekao da me malo prodrma”, poručio je Orsolini.