Glamurozne ulice Monte Karla poprište nove bitke “Formule 1”

21.05.2021. | 09:40

Karavan “Formule 1” stigao je do glamuroznog Monte Karla, gdje nas ovog vikenda očekuje peta trka šampionata.

Okršaj u Monaku ima sve predispozicije da preraste u pravi rat, pošto su kandidati za tron Luis Hamilton i Maks Ferstapen, nakon četiri neizvjesne bitke na stazi, zaratili i van nje.

Aktuelnom šampionu iz Mercedesa psihološke igrice nisu strane. Tako je započeo novu izjavivši da je zadnje krilo Ferstapenovog Red Bula ilegalno, odnosno da se savija više nego što bi smjelo te da se mora izvršiti veći pritisak na FIA da bi ono bilo zabranjeno.

Na tome se nije zaustavio, pošto je, komentarišući duele na pisti, “pecnuo” najvećeg protivnika.

– Maks daje utisak da mora nešto da dokaže u našim duelima. Ja na ovo gledam kao na maraton, ne na sprint. Zato ću i dalje činiti sve da izbjegnem sudar – “ispalio” je znatno iskusniji Hamilton.

Ovakva izjava donekle je uznemirila aduta “bikova”, koji je ekspresno poručio da ne mora nikom da se dokazuje.

– I ja želim da izbjegnem sudar. To je obostrano. Do sada smo se trkali žestoko, ali pošteno. Neka tako i ostane – poručio je Ferstapen, prenosi Glas Srpske.

Da li će u tome uspjeti i na najzahtjevnijoj stazi u kalendaru, ostaje da se vidi. No, ovakva “najava” trke sigurno će dati dodatnu draž spektaklu u kojem se očekuje da Mercedes i Red Bul ponovo vode glavnu riječ. Ferari je u četvrtak “prijetio”, dok je Meklaren ulicama Kneževine plijenio pažnju novom “uniformom” bolida.

Kvalifikacije za VN Monaka zakazane su za subotu, u 15 časova. U istom terminu dan kasnije vozi se trka.