Gigant iz Katalonije u krizi: Barselona ugasila klupsku televiziju

01.07.2023. | 16:36

Nevjerovatno zvuči podatak da je veliki katalonski klub bio primoran i na ovaj korak kako bi se “zategao kaiš” uslijed finansijskih problema.

Fudbalski klub Barselona prolazi kroz, vjerovatno, najgoru finansijsku krizu u istoriji.

Na to, pored niza mjera koje su preduzete u fudbalskom i košarkaškom klubu, ali i odbojkaškom (ženska i muška sekcija nemaju novac za takmičenje u Superligi), upućuje i vijest da je klub morao da ugasi zvanični TV kanal koji je postojao skoro dvije i po decenije – od 1999. godine.

Dakle, ugašen je najvažniji sektor promocije kluba, sa ekskluzivnim prilozima, intervjuima, snimcima sa najvećim imenima kluba, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije u kojoj se nalaze Katalonci.

U skladu sa odlukom Upravnog odbora Barselone, “Barca TV” prekinula je emitovanje od 30. juna.

Pogledajte koliko su sumorno izgledali poslednji minuti “života”zvaničnog TV kanala Barselone.

Eduard Romeu, potpredsjednik katalonskog kluba zadužen za ekonomska pitanja, rekao je lokalnim medijima da iza ove teške odluke leže finansijski razlozi.

– Svi znaju ekonomske brojke. Televizija košta 14 miliona evra, ali njen prihod je samo dva miliona evra. Ovo nije bila održiva situacija – rekao je Romeu.

Protiv odluke o zatvaranju “Barca TV” od kraja aprila protestovalo je oko stotinu otpuštenih zaposlenih te ugašene medijske kuće. “Barca TV”, koja je počela sa emitovanjem u julu 1999. godine, prekinula je program uz snimak svojih praznih studija i radnih prostorija, navodi B92.