Gaske iskreno: Ne volim baš ljude koji podržavaju samo Federera ili samo Đokovića

13.07.2021. | 18:26

Osvajanjem Vimbldona Novak Đoković je izbio na čelo trke za najboljeg tenisera svih vremena, koja se već duže vrijeme vodi.

Iako se većina slaže da je Đoković zbog brojnih rezultata i rekorda prvo ime koje treba dovoditi u kontekst priče o GOAT-u (Greatest of all time), postoje i oni kojima je i dalje najbolji Rodžer Federer.

Takav je i francuski teniser Rišar Gaske, kojem je, kako uvjerava sve, ljepota tenisa važnija od svega ostalog.

“Tenis vidim drugačije od drugih. Oduvijek sam govorio da za mene nije važan broj grend slemova kada je u pitanju izbor najboljeg igrača svih vremena. Ne gledam samo brojeve, već i estetiku, tehniku i ono što teniser radi na terenu”, rekao je Gaske i dodao: “Rasprava je sve naglašenija. Jasno mi je. Za mene je Federer nezamjenljiv. Najbolji igrač svih vremena. Tačno je da je u pogledu statistike i kondicije Đoković bolji igrač. Osvajanje tri grend slem titule zaredom je nevjerovatno.”

Gaske kaže da je moguće da u isto vrijeme volite i Federera i Đokovića.

“Ne volim baš ljude koji podržavaju samo Federera ili samo Đokovića. Mnogo je ljudi koji vole Federera, a Đokovića uopšte ne. I obrnuto. Sa mnom to nije slučaj. Rodžer je najbolji, ali i Đoković mi se jako sviđa. Nešto slično je u fudbalu sa Mesijem i Nejmarom. Nema sumnje da su Rodžer, Rafa i Novak najbolji u istoriji. Imaju po 20 grend slemova i fizički su uvijek bili na vrhuncu u prethodnih 20 godina”, zaključio je on.

Tako ne misli španski stručnjak Aleks Koreča, koji kaže da je Đoković pokazao da je spreman da postane najbolji teniser svih vremena.

“Najbolji meč godine bio je onaj u kome je pobijedio Nadala na Rolan Garosu. Tu mi je pokazao da je spreman da bude najbolji u istoriji”, ocijenio je Koreča i dodao:

“Odrasli smo gledajući Borga, Mekinroa, Lendla, Vilandera i niko od njih nije osvojio 10 grend slemova. Mislili smo da će biti nemoguće prestići Samprasa sa 14. Ova generacija je neponovljiva.”