Funkcioner iz Rusije prozvao Evroligu: CSKA je zabranjen, a Makabi može sve

23.10.2023. | 19:05

Kiril Zangalis, šef pres-službe ruske šahovske federacije, izjavio za “Match TV” da se u Evroligi primjenjuju dvostruki standardi.

Zangalis smatra da nije u redu što ruskim klubovima nije dozvoljeno da se takmiče u Evroligi, a izraelskom Makabiju jeste.

Ruski košarkaški klubovi su suspendovani iz međunarodnih turnira zbog rata u Ukrajini, a u oktobru je eskalirao izraelsko-palestinski sukob, što je rezultiralo brojnim žrtvama.

Uprkos tome, Makabi je prošle nedjelje odigrao dvije gostujuće utakmice u Evroligi: protiv Valensije i Panatinaikosa, piše B92.

CSKA je vodio mnogo pregovora sa Evroligom. Iz Evrolige nam kažu.

“Mi vas volimo, želimo da vas vidimo. Ali ako neko ko podržava Ukrajinu uradi nešto, biće teroristički napad ili će igrači biti pretučeni, nećemo moći da garantujemo sigurnost. Sve je u redu, ali nećemo vam dozvoliti da igrate”, rekao je Zangalis.

“A šta vidimo sa Makabijem? Razgovarao sam sa grčkim kolegama. Rekli su da je bilo ispred OAKA dvorane, mogao se desiti teroristički napad. Makabi je igrao u Valensiji, onda je putovao u Grčku. Hvala Bogu nije bilo incidenata. Nemoguće je zamisliti da bi CSKA dobio takav sistem obezbijeđenja. Ali to nije poenta, govorimo o dvostrukim standardima. CSKA je zabranjen, ali Makabi nije, jer je to Makabi”, dodao je Zangalis.