Fudbalski spektakl u Banjaluci: Željezničar sutra gostuje Borcu

26.04.2023. | 13:01

Fudbaleri Željezničara će u okviru 28. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra naveče gostovati Borcu.

Šef struke „plavih“ Nermin Bašić ističe da o banjalučkoj ekipi ne treba trošiti riječi, ali i najavljuje hrabru igru svog tima.

„Očekuje nas derbi, utakmice Borca i „Želje“ su spektakl za bh. nogomet, nadam se da će tako biti i ovaj put uz jako puno naših navijača i korektno navijanje. Ovo je četvrta utakmica u 14 dana i jako teško je pripremiti ovaj susret jer znamo da za četiri-pet dana igramo novu utakmicu. Biće izmjena u sastavu jer moramo preventivno razmišljati, želimo intenzitet na utakmici. Znamo svi da Jašarević i Amoah imaju kartone i neće igrati, Beća ima povredu lista tako da imamo malih problema, no imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača, svi će dati maksimum da odigramo dobru utakmicu. „Željo“ je klub koji svaku utakmicu ide na pobjedu, daćemo maksimum, pa ćemo vidjeti za šta će to biti na kraju dovoljno“, kazao je Bašić.

Dodaje da je posljednja dva dana jako dobra atmosfera u ekipi. Njegovi momci su fokusirani na treningu, prenose Nezavisne.

„Borac ima veliki broj kvalitetnih igrača, u određenim momentima igraju fenomenalan fudbal, ali imaju mnogo oscilacija u igri, mi se borimo sami sa sobom i sa upostavljanjem neke sopstvene igre i filozofije, vraćanja samopouzdanja momcima. U posljednjoj utakmici, raduje me da je sedam-osam igrača došlo do neke forme, čekam još neke igrače da dođu u formu, pa da budemo pravi. O Borcu ne treba trošiti riječi, imaju kvalitetnu ekipu, na svim pozicijama su dobro pojačani i organizovani, mogu vam napraviti problem indivdualno sa sve i jedne pozicije. Nadam se nogometnom spektaklu i da ćemo odigrati fajtersku ekipu, želim da je moja ekipa hrabra“, kaže Bašić.