Fudbalski spektakl od 21 čas: Siti i Real ovjeravaju četvrtfinale Lige šampiona

16.03.2021. | 12:18

Real Madrid i Mančester siti ne bi trebalo da imaju problema u vezi s plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, imajući na umu da su dobili prve utakmice u gostima protiv Atalante i Borusije iz Menhengladbaha.

Susret ova dva kluba planiran je večeras u 21 čas.

Kladionica Mozzart na pobjedu Mančester sitija nudi kvotu 1.25, a za pobjedu Menhegladbaha kvotu 10.0. Za pobjedu Real Madrida nudi kvotu 1.39, a za pobjedu Atalante kvotu 1.59.

“Kraljevski klub” je slavio protiv Atalante u Bergamu sa 1:0, pogotkom Ferlana Mendija u 86. minutu, uz apsolutnu dominaciju tokom cijele utakmice, koja se ogleda u tome da nisu dozvolili izuzetno napadački potentnoj ekipi Atalante da šutne ka golu Kejlora Navasa.

Real već dugo ne zna za poraz u svim takmičenjima. Posljednji ga je savladao Levante 30. januara sa 2:1, baš na stadionu “Alfredo di Stefano”, na kom Real igra svoje utakmice dok se renovira “Santijago Bernabeu”, ali i pored toga što je u dobroj seriji, ima veliki zaostatak za gradskim rivalom i liderom na tabeli La lige, Atletikom.

Atalanta, na drugoj strani, nedavno je doživjela poraz u derbiju od Intera, gdje su odigrali razočaravajuću utakmicu za njihov pojam. Od početka godine, tim iz Bergama je izgubio taj meč sa 1:0, istim rezultatom ih je dobio i Real u prvoj utakmici, a “skalpom” Atalante u 2021. godini može još samo da se pohvali Lacio, koji ju je dobio takođe na njenom terenu sa 3:1. Koliko je Atalanta dobra ekipa, što samo navodi Real da mora da bude veoma oprezan večeras u revanšu, govori i podatak da su u gostima ove sezone izgubili samo dvije utakmice, od Intera prije desetak dana i od Napolija još 17. oktobra.

Što se drugog dvoboja tiče, on će biti odigran na “Puškaš areni” u Budimpešti, gdje svoje mečeve igraju engleski klubovi zbog “korona pravila”. Mančester siti ne bi trebalo da rutinski odradi posao protiv Borusije, koju je u prvom meču dobio sa 2:0, golovima Bernarda Silve i Gabrijela Žezusa.

Nedavno jeste tim Pepa Gvardiole doživio prvi poraz nakon 28 utakmica, i to od gradskog rivala Junajteda, ali je to bio samo trenutak slabosti, što su pokazali u sljedeća dva susreta, koja su lagano dobili.

Borusija je u velikim problemima – osam utakmica nikoga nisu pobijedili i ne samo to, nego su doživjeli sedam poraza, a samo su jednom ostali neporaženi, tako da su u večerašnjem revanšu potpuni autsajderi pred raspucanom ekipom sa “Etihada”.

Zicere imaju “kraljevići” i “građani”, samo da to potvrde. Posljednja dva dvoboja u borbi za šetvrtfinale su na programu u srijedu uveče.

Revanši osmine finala Lige šampiona igraju se večeras od 21 čas, kada će nastupiti Real Madrid i Atalanta, te Mančester siti i Borusija Menhengladbah.

Sutra su u isto vrijeme utakmice Bajern – Lacio i Čelsi – Atletiko Madrid.