Fudbalski skandal! Turski sudija napustio bolnicu, sve ispričao tužiocima

13.12.2023. | 13:00

Halil Umut Meler, 37-godišnji napadnuti turski fudbalski sudija, napustio je bolnicu gdje je primljen nakon što je bio žrtva fizičkih napada odmah nakon prvenstvene utakmice Ankaragučua i Rizespora.

U ponedjeljak naveče Meler je primljen u bolnicu nakon što je primio žestoki udarac u glavu od strane predsjednika Ankaragučua Koce, a dok je ležao na travnjaku dobio je još nekoliko udaraca po tijelu, vrlo vjerovatno od navijača koji su takođe utrčali na travnjak.

U međuvremenu je predsjednik fudbalskog kluba Ankaraguču Koce pritvoren pod optužbama za nanošenje tjelesnih povreda službenoj osobi.

Predsjednik turskog prvoligaša naknadno se izvinio sudiji i sportskoj zajednici zbog svog ponašanja, ali je i naveo kako je sudiji zadao “tek šamar”. Arbitar Meler tužiocima je naveo da mu je Koce uz zadani udarac šakom u glavu prijetio kako će ga ubiti, kao i ostale službene osobe na susretu.

Čelnici turskog fudbalskog saveza najavili su novi sastanak tokom srijede po pitanju nastavka prvenstva koje su u srijedu prekinuli na neodređeno vrijeme. Izvjesno je kako prave pauze u prvenstvu neće ni biti, ali je pitanje kakve će se sve kazne dodijeliti za ovaj veliki incident, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Oznake: Bolnica, Sudija, Turska