Fudbalski savez BiH ulaže po 100.000 evra u stadione u Banjaluci i Sarajevu

04.11.2019. | 21:54

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine će u narednom periodu u saradnji sa lokalnim zajednicama i klubovima uložiti u infrastrukturu stadiona u Banjaluci i Sarajevu.

FS BiH je osigurao finansijska sredstva iz grantova UEFA-e i FIFA-e namijenjenim infrastrukturnim projektima, a radi se o ugradnji barijera i elektronskih čitača karata na ulazima na stadionima “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu i Gradskom stadionu u Banjaluci. FS BiH je za oba projekta odvojio po 100.000 evra.

Ugradnja barijera i elektronskih čitača je u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom, na Grbavici u Sarajevu i na stadionu Bilino Polje u Zenici već završena.

S obzirom na veći broj ulaza na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, 100.000 evra koje je FS BiH odvojio neće biti dovoljno, te će dodatnih 100.000 evra uplatiti Opština Centar.

U Banjaluci se očekuje saglasnost Grada Banja Luka na potpisani sporazum između FS BiH, FK Borac i izabranog ponuđača.

Sistem barijera podrazumijeva i kompletan softver i hardver za štampanje ulaznica i njihovu kontrolu prilikom ulaska na stadion.

Osim ovih projekata, FS BiH će u narednom periodu unaprijediti reflektorsku rasvjetu na stadionima BH Telekom Premijer Lige BiH.

Takođe, planirano je i unapređenje infrastrukture stadiona Grbavica u Sarajevu, pravljenje Sportskog centra FS RS u Prnjavoru, te proširenje Trening centra FS BiH u Zenici.

 

Izvor:(Klix.ba)