Fudbaleri Rudara prvi na terenu: Tri kluba iz Srpske danas igraju prve četvrtfinalne mečeve Kupa BiH

01.03.2023. | 08:46

Tri kluba iz Republike Srpske danas će odigrati prve mečeve četvrtfinala Kupa BiH, a prvi će na teren od 13 časova fudbaleri Rudar Prijedora, koji će biti gosti Tuzla sitija na zamjenskom terenu u Srebreniku.

“Zeleno-crni” su u osmini finala priredili veliko iznenađenje eliminisavši Borac poslije boljeg izvođenja penala, a na tome ne žele da stanu.
– Iako igramo s još jednom ekipom, koja je u višem rangu takmičenja, želimo da poslije Borca priredimo još jedno iznenađenje i plasiramo se u polufinale. Da li ćemo u tome uspjeti ostaje da se vidi, ali je jasno da su pred nama dvije veoma zahtjevne utakmice, a naša olakšavajuća okolnost jeste to što ćemo revanš odigrati na našem terenu. Premijerligaš iz Siminog Hana je favorit bar na papiru, ali nema predaje. U ovom susretu bićemo oslabljeni, jer zbog kartona ne mogu da igraju kapiten Nemanja Pekija i Aleksandar Demonjić, dok je povrijeđen Viktor Santos Emanuel. Međutim, siguran sam da će svi koji dobiju priliku dati sve od sebe da je iskoriste na najbolji mogući način – naglasio je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Bojan Krulj.
Tri časa kasnije Radnik, koji je bio osvajač Kupa BiH u sezoni 2015/16, na Gradskom stadionu u Bijeljini ugostiće aktuelnog šampiona Zrinjski.
– Jasno je da su Mostarci apsolutni favoriti u ovom dvomeču, a ono što mogu da tražim od svojih izabranika je da pruže maksimum u oba susreta. Ako tako bude biću zadovoljan bez obzira na konačan ishod. Imamo nekoliko rovitih fudbalera, a van stroja je sigurno Nenad Srećković – naglasio je trener Bijeljinaca Velibor Đurić, koji je u igračkoj karijeri čak šest i po godina bio člana Mostaraca.
Od 18.30 časova dobojska Sloga će na stadionu “Dr Milan Jelić” u Modriči biti domaćin aktuelnom braniocu trofeja, mostarskom Veležu.
– Još ranije sam rekao da nismo imali sreće prilikom žrijeba, ali šta da se radi. Poznato je da nam je opstanak u Premijer ligi prioritet, ali to ne znači da ćemo ući bez takmičarskih ambicija u dvomeč s Veležom. U ovom susretu biće kompletni, a jedino čega se pribojavam jeste veoma težak teren. Međutim, nadam se da će sve proći u najboljem redu, jer bi najmanje želio da dođe do povrede nekog od aktera utakmice – istakao je kormilar Sloge Zoran Ćurguz.
Parovi
U četvrtfinalni susretima Kupa BiH danas se sastaju: Tuzla siti – Rudar Prijedor (13 časova), Radnik (Bijeljina) – Zrinjski (16), Sloga (Doboj) – Velež (Mostar) (18.30 časova). Sinoć su u Sarajevu igrali Željezničar i Zvijezda (Gradačac). Revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH igraju se 15. marta.