Fudbaleri odigrali neriješeno: Reprezentacije Francuske i Mađarske podijelile bodove

19.06.2021. | 17:15

Reprezentacije Francuske i Mađarske podijelile su bodove odigravši nerješeno 1:1 u utakmici drugog kola Grupe F na prvensvu Evrope.

Francuska je meč otvorila sa velikom inicijativom, ali nisu trikolori uspjeli pogoditi.

Već u devetom minutu prva prilika. Veoma jednostavna igra “trikolora” umalo da rezultira pogotkom. Odlično je Dinj centrirao, Mbape je bio sam na nekih 8-9 metara od gola, ali je glavom šutirao pored gola.

Magični Mbape je u 30. minutu fenomenalno “štiklom” uposlio Benzemu, koji je sa 11 metara šutirao iz prve, ali je lopta prošla pored leve stative gola Mađarske i ova, najbolja prilika Francuza, odlazi u nepovrat. A onda šok.

Mađarska je u 47. minutu (drugom u sudijskoj nadoknadi) stigla do prednosti. Sjajni Atila Fiola je bio strijelac. Kontra napad u dva poteza – Fiola se našao pred golom Francuske i pogodio bliži ugao Lorisovog gola za erupciju “Puškaš arene”!

U 66. minutu Francuska stiže do poravnanja rezultata. Grizman je strijelac, ali je veliki posao uradio Kilijan Mbape! Igrač PSŽ je stigao do jedne “ničije lopte”, potom je prošao pored nekoliko čuvara i poslao povratni pas na peterac, gdje je očajno reagovao Orban, koji je loptu “namjestio” Grizmanu, a ovaj je bez mnogo problema poslao iza leđa Gulašiju.

Pokušavali su Francuzi doći do pobjede u nastavku ali nisu uspijevali, Mađarska je izdržala i sasvim sigurno, zakomplikovala situaciju u ovoj grupi u kojoj od 18 časova igraju Njemačka i Portugal, piše Srpskainfo.

Oznake: Francuska, Mađarska